Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/forsrgse/public_html/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/forsrgse/public_html/wp-settings.php on line 535

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/forsrgse/public_html/wp-settings.php on line 542

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/forsrgse/public_html/wp-settings.php on line 578

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/forsrgse/public_html/wp-settings.php on line 18
Dags för IT-action | forssmanthullberg

Dags för IT-action

2008 December 1
by admin

Ja, det var ju ett tag sedan jag gjorde nåt åt den här bloggen men bättre sent än aldrig. Och nu finns en bra anledning - att heja på IT i skolan-gänget på Skolverket som kanske, kanske kan få till lite action i frågan. Kul med artikel i Skolvärlden, heja Christina för att du är tydlig. Det ska bli spännande att se om det blir några prioriteringar… Och vilken bra artikel om PIM! Hoppas att denna fantastiska utbildning får ännu mer uppmärksamhet och ett långt, friskt liv. Om mina IT-kunskaper nu håller måttet så har jag lyckats klistra länk till artikeln också.

Kan inte tycka att det är OK att den plats där barn och ungdomar tillbringar en ansenlig del av sin vakna tid, och där de ska skaffa sig möjlighet att klara sig i framtiden både jobb- och medborgarmässigt, där ska det vara helt OK att bortse från informationstekniken, precis som om den inte finns. Visst, de flesta skolor och lärare är grymt medvetna om den eftersom de har att hantera dess konsekvenser, men det borde vara självklart att utbildningssystemet hade en avsevärt högre ambitionsnivå än idag. Titta på Norge.

Och nu ska jag kasta mig iväg och hämta sonen. Får se om det tar sex veckor till nästa text eller om jag rentav höjer tempot.

http://www.skolvarlden.se/Article.jsp?article=2833

No comments yet

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS