Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/forsrgse/public_html/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/forsrgse/public_html/wp-settings.php on line 535

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/forsrgse/public_html/wp-settings.php on line 542

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/forsrgse/public_html/wp-settings.php on line 578

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/forsrgse/public_html/wp-settings.php on line 18
Skolwebb och kommunikation | forssmanthullberg

Skolwebb och kommunikation

2009 April 6
by admin

Stockholms skolwebb är lite av en följetong. Att den inte fungerar så bra är ganska känt, och diskuterat både slutet och offentligt. Senaste turen i frågan kunde man läsa i DN häromdagen, då stadens IT-chef gick ut och sågade skolwebben jämns med fotknölarna.  Med största sannolikhet hade hon helt rätt i sak. Men jag funderade en aning över formen.

Stockholms stad är en organisation, om än stor och säkert uppdelad. Men om man är stadens IT-chef så borde man väl vara ytterst ansvarig för stadens skolwebb? Varför skriver man då om den som om man är en utomstående kritiker?

Jag ser tre tänkbara skäl. Det första är för att visa hur högt i tak det är i staden och hur fritt var och en får tala med journalister - efter historien med de små instruktionskorten. Det andra är att nu får alla ta del av en intern strid om någonting, kanske makt, inflytande, pengar, mellan olika delar av stadens organisation. Det tredje är helt enkelt att man inte pratar med varandra i organisationen.

Oavsett skäl känns det lite surt. Kan ni inte ta gemensamt ansvar och göra något åt Skolwebben i stället? För IT-baserad kommunikation med föräldrar och presentation av resultat är en jättebra idé som förtjänar att fungera i praktiken.

No comments yet

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS